Talent & Career Center

Direct contact? (050) 3111589

Werkervaringsplaats: Medewerker natuureducatie en kantoor

Branche: Onderwijs 
Titel:  Medewerker natuureducatie en kantoor
Vestigingsplaats: Groningen
Aantal dagen per week: 4
Duur: 3 tot maximaal 6 maanden 
Ervaring: starter die werkervaring op wil doen!
Deadline/Reageren vóór (datum): z.s.m., maar uiterlijk 02 februari 2020

Gewenste startdatum kandidaat: z.s.m.
Kans op aanstelling: wellicht! 

Let op: dit is een onbetaalde werkervaringsplaats; je doet werkervaring op zodat je je CV verrijkt en zo aantrekkelijker wordt voor een betaalde baan.   

Profiel bedrijf

De stichting Natuurschool en haar ‘dochter’ natureXP bestaan 30 respectivelijk 15 jaar. Het betreft een kleine, slagvaardige organisatie met heel duidelijke specialismen en doelgroepen. Op de website www.natuurschool.nl en www.naturexp.nl krijg je een goede impressie van wat deze organisatie precies doet.

De natuurschool is een kleine organisatie met op kantoor 2 mensen. In het buitenseizoen van medio april-september zijn dat er ca. 25 (dit zijn de gidsen die de schoolreisjes, excursies en bedrijfsuitjes begeleiden op 3 locaties in Nederland).

De Natuurschool heeft een sfeervol en ‘niet standaard’ kantoor vlak achter het centraal station Groningen. De werksfeer is informeel. Eer wordt hard gewerkt om elk nieuw buitenseizoen weer voor te bereiden. Daarbij worden alle voorkomende werkzaamheden aangepakt. Vanaf begin april starten de buitenwerkzaamheden van de Natuurschool.

Van alle medewerkers wordt een betrokken en zelfstandige werkhouding en motivatie gevraagd. Mocht je een 9.00-17.00 mentaliteit hebben; dat gaat bij de Natuurschool niet werken… 
 
Opdrachtomschrijving

Zowel Natuurschool als natureXP houden zich bezig met natuurbeleving d.m.v. originele en pakkende, hands-on activiteiten in de natuur. Doelgroep: leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs alsmede bedrijfsgroepen. De Missie van de Natuurschool is om zoveel mogelijk (jonge) mensen simpelweg enthousiast te maken voor de levende natuur en hier een positief gevoel aan over te houden voor de rest van hun leven.

Omdat de school al 30 jaar actief is, is de jaarkalender verdeeld in jaarlijks terugkerende acties, zoals o.a. het werven en trainen van nieuwe gidsen, het binnenhalen van scholen en andere klanten als deelnemer, het bedenken en maken van lesmaterialen en nieuwe activiteiten. De medewerker die we zoeken draait mee in dit ritme en is creatief en inventief in het bedenken van nieuwe activiteiten. Daarnaast vind je het ook leuk om voor schoolklassen of volwassenen te staan en hen met jouw enthousiasme en kennis een onvergetelijke dag te bieden in de natuur.
 

Profiel gezochte kandidaat

Wij zoeken een kandidaat die:

  • Al enige ervaring heeft met lesgeven/educatie (kinderen/volwassenen)
  • Affiniteit en (wat) kennis heeft met de levende natuur in het algemeen (je hoeft hiervoor echt geen bioloog te zijn)
  • Zich goed kan verplaatsen in onze producten en doelgroepen en hier wellicht al enige ervaring mee heeft
  • Het in zich heeft om (steeds) na een goede briefing, zelfstandig en doelgericht aan de slag te gaan.
  • Makkelijk praat en schrijft en goed communiceert in het algemeen

Werk- en denkniveau:

  • Minimaal HBO
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in spreken en schrijven
  • Creatieve geest

Werkcultuur:

  • Wij zoeken een sociaal ingestelde medewerker, die na een korte inwerkperiode goed zelfstandig kan functioneren op een klein maar levendig kantoor

 Geïnteresseerd? 

Ben je geïnteresseerd in deze werkervaringsplaats, stuur dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 02 februari 2020 je CV en motivatiebrief naar: info@talentcareercenter.nl . Bel gerust voor meer informatie over de mogelijkheden die we voor je hebben om je te begeleiden naar duurzaam betaald werk: 050-3111589. Je kunt vragen naar Fransis Bosch.

Voor de printbare versie van deze werkervaringsplaats klik hier.