Talent & Career Center

Direct contact? (050) 3111589

Teamleider/Projectleider XDS Noord Nederland (zorg-ICT)

Branche: IT voor de zorg  
Titel: Teamleider/Projectleider XDS Noord Nederland (zorg-ICT)
Vestigingsplaats: Drachten
Aantal dagen per week: full-time
Ervaring: 3 jaar en meer 
Deadline/Reageren vóór (datum): Uiterlijk 01 september 2019. 
Gewenste startdatum kandidaten: z.s.m.

Geïnteresseerd in zorg en digitale zorginnovatie? Gedreven om Nederlands meest toonaangevende XDS-netwerk voor uitwisseling van medische informatie door te ontwikkelen? Kom dan werken bij GERRIT om ons XDS-team aan te sturen en ons XDS-programma verder te realiseren.

Onze ambitie is: betere zorg realiseren door zorginstellingen onderling nog beter met elkaar én met de patiënt laten communiceren. GERRIT is onlangs door Minister Bruins van Medische Zorg en Sport aangehaald als goed voorbeeld van een ‘florerende regionale zorginfrastructuur’. En daar zijn we best tros op!

Over de functie van Teamleider/Projectleider XDS

Samen met je team zorg je voor het beheer en de doorontwikkeling van de Noord-Nederlandse XDS-infrastructuur. Met je technische achtergrond, je kennis van IHE-XDS en je gedrevenheid om de zorg te verbeteren ben je in staat om verdergaande innovaties met en een optimale exploitatie van ‘XDS-Noord-Nederland’ vorm te geven.

Als teamleider:

 • Geef je dagelijks leiding aan het XDS-team (nu 5 medewerkers)
 • Draag je verantwoordelijkheid voor service en beheer (technisch en functioneel) van de XDS-infrastructuur, de XDS-diensten en XDS-projecten
 • Stuur je op de tijdige en adequate afhandeling van gebruikersmeldingen, introductie van nieuwe softwareversies, rapportages aan klanten en stuurgroep XDS
 • Onderhoud je ook contacten met klanten, opdrachtgevers en leveranciers.

Als projectleider:

 • Ben je ook verantwoordelijk voor de XDS-projecten binnen GERRIT
 • Pak je soms ook zelf projectleiding op
 • Zorg je met je team voor ontwikkeling, implementatie en beheer van (nieuwe) XDS-diensten
 • Werk je rond dienstenontwikkeling, strategie en vernieuwing samen met de manager GERRIT Diensten en andere projectleiders en programmamanagers binnen GERRIT. 

Jij bent voor ons de ideale kandidaat …
Als je een proactieve teamspeler bent, met ervaring in het beheren van complexe communicatienetwerken en het begeleiden en uitvoeren van innovatieprojecten in de zorg. 

We gaan graag met je in gesprek wanneer:

 • Je in het bezit bent van minimaal een hbo-diploma (bij voorkeur technisch geschoold) en beschikt over een hbo+/academisch werk- en denkniveau
 • Je aantoonbare meerjarige ervaring hebt in het aansturen van teams en projecten (bij voorkeur in de ICT en/of de zorg)
 • Je al de nodige kennis van en/of ervaring hebt met XDS(i) (technisch en/of functioneel)
 • Je daarnaast ook nog kennis hebt van PACS, VNA, EPD/ZIS en communicatieservers, en van standaarden als DICOM, XML, HL7 en/of FHIR
 • Je de digitalisering van de zorg als jouw werkterrein beschouwt en je je ook graag verder wilt ontwikkelen
 • Je woont (of wilt wonen) in Noord-Nederland en in het bezit bent van een geldig rijbewijs.

We zien daarnaast graag dat je beschikt over de volgende persoonlijke kwaliteiten:

 • Enthousiaste en gedreven teamspeler
 • Proactief en oplossingsgericht
 • Analytisch en gestructureerd
 • Flexibel en stressbestendig
 • Faciliterend en klantgericht
 • Communicatief vaardig, in zowel de Nederlandse als de Engelse taal

Wat hebben we je te bieden?
We bieden je een leuke, uitdagende functie voor 32 tot 40 uur per week. Je hebt de kans om bij veel zorgverleners in Noord-Nederland een kijkje in de keuken te nemen en je netwerk uit te breiden. Werken bij GERRIT betekent werken bij een gestaag groeiend bedrijf met een enthousiast, gedreven, informeel team van nu 23 eigen medewerkers aangevuld met enkele ingehuurde experts. Binnen GERRIT wordt voor en door het personeel veel georganiseerd, zowel binnen als buiten het werk om. Om je een indruk van GERRIT te geven, hebben we een ‘werken bij GERRIT’ filmpje gemaakt.

En wat betreft je arbeidsvoorwaarden:

 • We bieden, afhankelijk van je kennis en ervaring, een salaris tot max. 6000,- bruto per maand op basis van 40 uur per week.
 • We hebben een prima pensioenregeling en een eindejaarsuitkering (vergelijkbaar met 13e maand). Bij langere aanstelling is er de mogelijkheid van een auto van de zaak.
 • We bieden een contract voor in eerste instantie een jaar, met de intentie om deze daarna te verlengen of om te zetten naar een vaste aanstelling.
 • Er zijn volop mogelijkheden tot het volgen van cursussen, trainingen en opleidingen ten behoeve van de uitvoering van jouw functie

GERRIT?
GERRIT is de ‘regionale samenwerkingsorganisatie’ (RSO) van zorgaanbieders in Noord-Nederland op het gebied van ICT. We leveren onze diensten aan een groot deel van de Noord-Nederlandse zorg: ziekenhuizen, GGZ-instellingen, verpleeghuizen, (thuis)zorginstellingen, huisartsen, apotheken, fysiotherapeuten, overige paramedici, laboratoria, GGD, ketenzorginstellingen en overige instellingen.

GERRIT loopt voorop als het gaat om daadwerkelijk gerealiseerde en geïmplementeerde oplossingen op grotere schaal, zoals een integraal zorgnetwerk voor alle zorgaanbieders en zorgverleners, de implementatie van het medicatiedossier via het Landelijke Schakelpunt en de realisatie en ingebruikname van het IHE-XDS-netwerk voor onder meer beeldenuitwisseling tussen ziekenhuizen.
Wil je weten wat zorgverleners zeggen over GERRIT en de XDS-infrastructuur? Bekijk dan dit filmpje

Zin in samen werken?
Als je zin hebt in de baan van teamleider/Projectleider XDS, zien we je sollicitatie graag tegemoet, in de vorm van een heldere persoonlijke motivatie, aangevuld met je CV naar:

Fransis Bosch
Talent & Career Center
fransis@talentcareercenter.nl
Martinikerkhof 29
9712 JH Groningen
050-3111589 / 06-19258472
Reageren kan tot uiterlijk 1 september 2019. Een assessment kan deel uitmaken van het selectieproces. Kik hier voor de printbare versie van deze vacature. 

Voor informatie over de vacature kun je bellen met Wim Hodes, directeur-bestuurder GERRIT, via 085-7604076