Talent & Career Center

Direct contact? (050) 3111589

Projectleiders digitale zorginnovatie Noord-Nederland

Branche: IT voor de zorg  
Titel: 2 Projectleiders digitale zorginnovatie Noord-Nederland
Vestigingsplaats: Drachten
Aantal dagen per week: full-time
Ervaring: Junior en Senior gezocht! 
Deadline/Reageren vóór (datum): Uiterlijk 16 juni 2019; let op; we starten vanaf 3 juni met de selectie!
Gewenste startdatum kandidaten: vanaf 1 augustus 2019

Geïnteresseerd in zorg en digitale zorginnovatie? Gedreven om in samenwerking nieuwe mogelijkheden te verkennen en innovatieve oplossingen te realiseren? Kom dan bij GERRIT werken en vooroplopen in zorginnovatie!

Onze ambitie is: de zorg beter maken door zorginstellingen onderling nog beter met elkaar én met de patiënt te laten communiceren. GERRIT is onlangs door Minister Bruins van Medische Zorg en Sport aangehaald als goed voorbeeld van een ‘florerende regionale infrastructuur’. En daar zijn we best trots op!

Over de functie van Projectleider digitale zorginnovatie bij GERRIT

Samen met je collega’s bij GERRIT neem je regie in het uitwerken van de regionale concepten voor informatie-uitwisseling. Met jouw gedrevenheid ontwikkel je de samenwerking in de zorg en realiseer je oplossingen op het gebied van (zorg)communicatie en informatie-uitwisseling. Je stelt innovatieve programma’s en projecten op die de zorg helpen transformeren. Daarbij gaat het om écht resultaat: Het is pas “klaar” als er een daadwerkelijke verandering en verbetering in de zorg is gerealiseerd. 

Als projectleider: 

 • Ontdek je mogelijkheden en creëer je kansen voor verbetering van regionale zorg. Je ontwikkelt daarvoor concepten die je vervolgens realiseert binnen door jou geacquireerde opdrachten
 • Vertaal je behoeften/wensen van klanten naar concrete oplossingen
 • Kneed je als bruggenbouwer de ideeën van verschillende partijen over informatie-uitwisseling in de regio tot een geheel en bedenk je herbruikbare en opschaalbare concepten
 • Creëer je draagvlak en samenwerking bij zorgaanbieders en leveranciers
 • Leid je projecten en stuur je de ontwikkeling en implementatie van ICT-oplossingen en werkprocessen binnen zorgorganisaties aan
 • Realiseer je contractafspraken met (zorg) instellingen over concrete zaken als; structurele gebruikersondersteuning, technisch en functioneel ketenbeheer, relatiebeheer. 

Je bent voor ons de ideale projectleider....
Om te beginnen: als je een ondernemende en daadkrachtige professional bent die op HBO+/academisch niveau opereert. Om je projectleiderschap bij GERRIT goed in te kunnen vullen denken we dat een IT-, bedrijfskundige of zorgachtergrond (bijv. als klinisch informaticus) een mooie basis is. Als je daarbij de digitalisering van de zorg als jouw werkterrein beschouwt, of wilt gaan beschouwen, is de kans groot dat deze functie bij GERRIT je veel voldoening gaat geven. We gaan graag met je in gesprek wanneer:

 • Je organisaties en mensen weet te binden, draagvlak kunt realiseren en samenwerking kunt organiseren;
 • Je ontvankelijk bent en uitstekend kunt communiceren met zowel (zorg)bestuurders en zorgprofessionals als met ondersteunende IT-afdelingen en IT-bedrijven;
 • Je graag nieuwe ideeën verkent en informatieconcepten voor de zorg kunt ontwikkelen, realiseren en implementeren;
 • Je projecten kunt leiden en op enthousiaste en motiverende manier ontwikkeling kunt sturen
 • Je de drive hebt om jezelf én GERRIT continu verder te ontwikkelen en graag met GERRIT als onderscheidend zorginnovator voorop wilt lopen;
 • Je houdt van uitdagingen en een enorme drive hebt om te realiseren;
 • Je in het noorden van ons land woont of wilt gaan wonen.

Wat hebben we jou te bieden? 
Als projectleider digitale zorginnovatie kun je volop pionieren en vooroplopen bij het uitdenken en implementeren van zorginnovaties. Je ontwikkelt niet alleen in de zorg, maar ook jezelf. Hoe? Doordat je innovatief samen werkt met een brede range aan zorgverleners in Friesland, Groningen en Drenthe. Bovendien heb je de ruimte voor verdere groei in je carrière. Je beslist zelf mee over je ontwikkeling op het gebied van opleidingen en trainingen. Je bouwt je eigen netwerk in Noord-Nederland en daarbuiten verder uit. Je komt regelmatig bij verschillende zorgverleners over de vloer en doet daarmee regelmatig nieuwe ideeën op. 

We hebben plek voor meerdere kandidaten en zoeken we zowel (zeer) ervaren krachten als relatieve nieuwkomers die nog veel willen en kunnen leren. Samen met enkele andere huidige GERRIT-collega’s geef je vorm aan de nieuwe innovatie- en consultancydienst van GERRIT. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur-bestuurder.

Werken bij GERRIT betekent werken bij een gestaag groeiend bedrijf met een enthousiast, gedreven, informeel team van nu 23 eigen medewerkers aangevuld met enkele ingehuurde experts. Binnen GERRIT wordt voor en door het personeel veel georganiseerd, zowel binnen als buiten het werk om. Om jou een indruk van GERRIT te geven, hebben wij ook een filmpje “werken bij GERRIT”.

En wat betreft je arbeidsvoorwaarden: 

 • We bieden, afhankelijk van ervaring, tussen de € 3000,- en € 4000,- bruto voor een junior projectleider en tot ca. 6000,- bruto voor een (zeer) ervaren projectleider, op basis van 40 uur per week.
 • We hebben een prima pensioenregeling en een eindejaarsuitkering (vergelijkbaar met 13e maand). Bij langere aanstelling is er de mogelijkheid van een auto van de zaak.
 • We bieden een contract voor in eerste instantie een jaar, met de intentie om deze daarna te verlengen of om te zetten naar een vaste aanstelling.

GERRIT? 
GERRIT is de ‘regionale samenwerkingsorganisatie’ (RSO) van zorgaanbieders in Noord-Nederland op het gebied van ICT. We leveren onze diensten aan een groot deel van de Noord-Nederlandse zorg: ziekenhuizen, GGZ-instellingen, verpleeghuizen, (thuis)zorginstellingen, huisartsen, apotheken, fysiotherapeuten, overige paramedici, laboratoria, GGD, ketenzorginstellingen en overige instellingen.

GERRIT loopt voorop als het gaat om daadwerkelijk gerealiseerde en geïmplementeerde oplossingen op grotere schaal, zoals een integraal zorgnetwerk voor alle zorgaanbieders en zorgverleners, de implementatie van het medicatiedossier via het Landelijke Schakelpunt en de realisatie en ingebruikname van het IHE-XDS-netwerk voor onder meer beeldenuitwisseling tussen ziekenhuizen. 

Zin in samen werken?

Als jij zin hebt in de baan van projectleider digitale zorginnovatie bij GERRIT, zien we je sollicitatie graag tegemoet, in de vorm van een heldere persoonlijke motivatie, aangevuld met je CV. Die kun je mailen of sturen naar:

Fransis Bosch
Talent & Career Center
fransis@talentcareercenter.nl
Martinikerkhof 29
9712 JH Groningen
050-3111589 / 06-19258472
Reageren kan tot uiterlijk 16 juni; let op: we starten vanaf 3 juni met de selectie.  Een assessment kan onderdeel uitmaken van het selectieproces. Kik hier voor de printbare versie van deze vacature. 

Voor informatie over de vacature kun je bellen met Wim Hodes, directeur-bestuurder GERRIT, via 085-7604076