Talent & Career Center

Direct contact? (050) 3111589

Met 50 hoger opgeleiden naar de Eemsdelta

16-05-2012

Dinsdagochtend 15 mei vetrok om 09.00 uur een bus met 50 hoger opgeleiden richting de Eemsdelta voor een unieke kennismaking met dit gebied. Samen met het Seaports Xperience Center organiseerde het Talent & Career Center een orriënterende dag, waarbij studenten en werkzoekenden de kansen van de Eemsdelta aan den lijve konden ondervinden.

Na een netwerktraining in de bus door het Talent & Career Center, volgde de opening door Seaports Xperience Center-directeur Annet Dijkema en voorzitter van de Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta, Cor Zijderveld. Hiermee kregen de talenten een inkijk in de vele ontwikkelingen van de Eemsregio. Om het brede scala aan bedrijven met eigen ogen te zien, vertrok vervolgens een bustour richting Eemshaven en het Chemiepark.

Na de lunch werden de bezoekers uitgedaagd zelf aan de slag te gaan met de uitdagingen van de toekomst tijdens een interactieve 'Case Battle'. Interessante input voor de regio, originele ideeën en een kritische blik op de mogelijkheden waren het mooie resultaat van de verschillende pitches.

Ten slotte was het de beurt aan bedrijven om hun visie op de arbeidsmarkt voor hoger opgeleiden te presenteren. Holland Trading Group, Nuon en Rabobank spraken achtereenvolgens over werkgelegenheid, economische ontwikkelingen en de benodigde kwaliteiten om in de Eemsdelta aan de slag te kunnen.

We kijken terug op een geslaagde dag met een uniek programma. Er zijn veel mooie contacten gelegd en de reacties gevens ons aanknopingspunten voor een verdere aansluiting van talent en arbeidsmarkt in de Eemsdelta.


Opening door Annet Dijkema van Seaports Xperience Center

 

 

 

 

 

Creactieve oplossingen
tijdens de Case Battle