Talent & Career Center

Direct contact? (050) 3111589

Jonge academici werkloos

10-07-2012

Afgelopen vrijdag prijkte op de voorpagina van het Dagblad van het Noorden onderstaand bericht waarin Fransis Bosch, creatief directrice van het Talent & Career Center, het belang van netwerken voor een baan benadrukt. Het Talent & Career Center biedt een breed scala aan producten en activiteiten om deze brug tussen jonge hoger opgeleiden en de arbeidsmarkt te slaan.


Bron: Dagblad van het Noorden
Gepubliceerd: 06-07-2012

Steeds meer afgestudeerde mbo-ers en universitair geschoolden vinden geen werk. De werkloosheid onder mbo-ers en wo-ers is ten opzichte van 2008 verdubbeld naar 7 procent (mbo) en 7,9 procent (wo) in 2011. Bij mensen die op een hogeschool hebben gestudeerd is de stijging iets minder: van 4 naar 6,6 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Maastricht. “Vooral de laatste maanden is het aantal hoogopgeleide werkzoekenden enorm toegenomen”, zegt directeur Fransis Bosch van het Talent & Career Center in Groningen. Dit bedrijf is gelieerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en helpt pas afgestudeerden. Volgens Bosch komen academici via het ’ouderwetse solliciteren’ nauwelijks aan de bak. “Ze moeten vooral netwerken”, weet ze.

Het UWV heeft geen exacte cijfers over werkloosheid onder hoogopgeleide jongeren, omdat de meesten geen recht hebben op een uitkering. Woordvoerder Wessel Agterhof is niet verbaasd over de cijfers. “Werkgevers hebben een voorkeur voor mensen met werkervaring. Voor veel afgestudeerden is dat een bittere pil.”